3 nasveti o prehrambenih in vitaminskih dodatkih za male živali

Težave s prebavo pri psu? Obnova perja pri papigah? Problemi pri levitvi legvana? Preberite kako lahko vitaminski dodatki pripomorejo v teh situacijah in še več

Kako lahko prehrambeni dodatki pripomorejo k zdravju vaše papige?

Vsaka papiga je, tako kot ljudje, drugačna, in vsak lastnik ji nudi drugačne pogoje, kar pa seveda pomeni, da so morebitne težave zelo raznovrstne.

Na primer, vožnja ptic na razstave ali v trgovine zanje predstavlja stres. Kadar so ptice pod stresom, se lahko pojavijo različne težave, na srečo pa obstajajo prehrambeni dodatki, ki lahko pripomorejo k izravnavi stresa in k vsesplošnemu zdravju vaše papige. Probiotični dodatki so eni takšnih pomočnikov v stresnih situacijah.

V takšnih situacijah so dobrodošli tudi dodatki vitamina B, še posebej pa ob boleznih, kadar so papige zdravljene z antibiotiki. Pomanjkanje vitamina B je najverjetneje vzrok abnormalnih spremembe kože in motenj pri rasti. 

Pri papigah pogosto opazimo tudi probleme s perjem. V tem primeru obstajajo vitaminski dodatki, kot na primer Nekton Bio, ki z vsebnostjo esencialnih vitaminov, aminokislin in mineralov pripomorejo k regeneraciji perja. 

Nekton R Beta je vitaminski dodatek, ki pripomore k intenzivnosti lososovo obarvanih področij perja. 

Opažate zdravstvene težave pri vašem psu ali mački?

Vitaminski in prehrambeni dodatki lahko znatno pripomoreju k zdravju vašega najboljšega prijatelja. Medtem ko se je o določenih dodatkih dobro posvetovati z vašim veterinarjem, še posebej v primeru, ko ima vaš kuža resne zdravstvene težave, obstajajo izjemno kvalitetni vitaminski dodatki, ki jih lahko brezskrbno hrani dodajate po priporočenem odmerku. 

Na primer za izboljšanje kožuha vašega psa je na voljo multivitaminski dodatek Nekton Dog H, ki ima visoko vsebnost biotina. Bitoin je prisoten pri pomembnih metaboličnih reakcijah in podpira rast psa, presnovo hrane in produktivnost. Ob času uporabe Nekton Dog H se odsvetuje dodajanje še drugih vitaminskih dodatkov. 

Veliko psov se ima težave z obolelimi sklepi in kostmi. Prehrambeni dodatek lahko v tem primeru pripomore k boljši zaščiti, podpori in mobilnosti. Priporoča se kot dodatek zdravim psom, kot tudi, v višjem odmerku, psom, ki že kažejo znake obolenja sklepov. 

Slednji je na voljo tudi za mačke, ki se prav tako spopadajo z podobnimi obolenji. Pri mačkah so pogoste tudi težave povezane s prehrano in metabolizmom. V teh primerih lahko pomagajo vitaminski in mineralni dodatki, predvsem tisti, ki vključujejo vitamine in minerale, ki jih mačje telo ne proizvaja in morajo biti prisotni v njihovi prehrani. 

Nekton Cat H je multivitaminski dodatek, ki pripomore k izboljšanju dlake in kože vaše mačke. 

Vitaminski dodatki, ki pripomorejo k zdravemu razvoju vašega kuščarja

Plazilci so živali, ki so v različnih situacijah izjemno hitro podvrženi stresu, kar ima posledice pri njihovem razvoju. Nekton Iguana je vitaminski dodatek, ki vsebuje ogljikove hidrate, maščobe, vitamine in minerale ter pripomore k zdravemu razvoju okostja, podpira procese, ki potekajo v času levitve in varuje pred motnjami živčnega sistema.  Dodajanje tega proizvoda se priporoča v času selitve v nov dom, pri prevozih in pa v času levitve.

Multivitaminski dodatki lahko znatno pripomorejo tudi k razvoju mišic in žlez. Priporočljivi so za izboljšanje plodnosti, v obliki mineralov pa za razvoj kosti.

Nekton Iguana je vitaminski dodatek za zdrav razvoj vašega legvana. 


Uporaba vitaminskih in prehrambenih dodatkov je priporočena in pomaga k zdravemu razvoju živali ter obrambi pred raznovrstnimi obolenji, vendar se pred nakupom prepričajte, če je izbrani dodatek ustrezen za vašega ljubljenčka. Pred uporabo natančno preberite navodila in jih tudi dosledno upoštevajte. In če nameravate vitaminske ter prehrambene dodatke uporabljati pri oboleli živali, se pred uporabo vsekakor posvetujte z veterinarjem. 


Veliko veselja z vašim ljubljenčkom.